Societat
Turistes fent 'balconing' a Magaluf
Foto: Turistes fent 'balconing' a Magaluf | Ajuntament de Calvià
Successos

Cinc turistes, multats amb 180.000 euros per fer 'balconing' a Magaluf

Temps de lectura: 2 minuts
Turistes fent 'balconing' a Magaluf
Foto: Turistes fent 'balconing' a Magaluf | Ajuntament de Calvià

L'Ajuntament de Calvià ha multat a cinc turistes estrangers per fer 'balconing' a Magaluf, a l'illa balear de Mallorca.

Per què és important? Multa exemplar la del consistori, governat pel PP i Vox, contra el turisme d'excessos, amb pràctiques tan perilloses com és saltar de balcó a balcó dels hotels o saltar a la piscina des d'aquests punts. En diverses ocasions, amb resultat mortal, tot i que aquest estiu no s'ha produït cap mort.

Què en sabem? La Policia Local ha denunciat cinc turistes que saltaven entre balcons a un hotel de Magaluf els darrers dies, l'últim, la matinada d'aquest dimarts. Segons explica l'ajuntament, cadascun d'ells ha estat multat amb 36.000 euros, a banda de ser expulsats immediatament de l'establiment on s'allotjaven.

Què diuen? Les autoritats municipals confien en el poder dissuasiu d'aquestes sancions perquè es redueixi la perillosíssima pràctica del 'balconing'.

  • El 'balconing' no és tolerable al nostre municipi, pot provocar greus lesions i fins i tot la mort, i és l'últim que desitgem per a qui ens visita. No és lleure, és una irresponsabilitat molt perillosa i no és la imatge que volem", en paraules de Juan Feliu, director general d'Activitats i Comerç.
  • "Tots els turistes saben que aquestes accions comporten sanció perquè en fer el check-in a l'establiment hoteler se'ls fa signar un document amb tota aquesta informació”, explica Javier Tascón, tinent d'alcalde de Sancions i Infraccions.

Context: Magaluf, amb una àmplia oferta hotelera i de lleure, té molta feina per fer amb el turisme d'excessos. Tant amb el 'balconing' com amb les violacions, ja que en només un mes, s'han registrat dues agressions sexuals múltiples vinculades al turisme. L'Ajuntament ha informat que tracta de combatre els delictes infiltrant policies de paisà entre els turistes.

Categoria: Societat
Etiquetes: Balears Successos